Lad ikke uddannelsesgebyret stå i vejen for din udvikling

Der er efterhånden mere fokus på efteruddannelse i Danmark, og vi oplever også, at der er flere, der formår at få dækket dele eller hele deres uddannelse gennem tilskudsordninger. 

Sådan finder du dine tilskudsmuligheder

På denne side har vi sammensat et overblik over, hvordan du finder ud af, hvilke tilskudsmuligheder der gør sig gældende for dig.

Det er derfor ikke muligt at lave en udførlig guide over, hvilke tilskud du præcis kan søge. Hvad du kan søge afhænger nemlig af mange forskellige faktorer såsom: stilling, uddannelsesniveau, overenskomst og arbejdsplads.

Har du svært ved at finde ud af, hvad der gør sig gældende for dig? Så kan du også booke en uforpligtende infosamtale med os, og få sparring på netop dine tilskudsmuligheder.

OBS: Tilskuddet skal stort set altid søges, inden kurset eller efteruddannelsen afholdes.

Print kursusbeskrivelsen/brochuren for den ønskede efteruddannelse ud.

Undersøg tilskudsmulighederne ved at tage fat i din fagforening. Husk at have din ansættelseskontrakt ved hånden, så du ved, hvilken overenskomst du er ansat under.

Når du kender dine muligheder, så giv kursusbeskrivelsen til din leder og tag en snak om mulighederne. Uanset om du får tilskud eller ej, så kræver det stort set altid en accept fra din leders side. Her er det vigtigt, at du har den rette argumentation klar, når du tager samtalen.

Får du accept, så er det bare med at søge efter de gældende regler.

Eksempler på tilskudsordninger

De fleste overenskomster indeholder en aftale om en kompetencefond, hvor der kan søges tilskud til kurser og efteruddannelse. Der findes blandt andet:

Er du lønmodtager?

Som lønmodtager er det nogle gange muligt at gøre brug af det, der hedder “lønomlægning”, så du får uddannelsesgebyret skattefrit via din arbejdsgiver. Der er nogle krav til uddannelsen og dens relevans, hvilket du kan få mere information om hos SKAT.

Lad ikke uddannelsesgebyret stå i vejen for din udvikling: Få en gratis sparring om dine tilskudsmuligheder

13 + 2 =